Mitä lainavertailu tarkoittaa?

Lainavertailu tarkoittaa lainojen vertailua. PolarBankissa voit kilpailuttaa ja vertailla lainat nopeasti. 

Katso alta lista parhaista lainankilpailutuspalveluista ja kilpailuta lainat muutamassa minuutissa.

Logo-VertaaLainaa.png
stars.png

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 7,5%. Laina todellinen vuosikorko 7,98%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 12.082€.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainaa 20.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 392€, takaisinmaksettava summa 23.499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73%.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Olemme vertailleet, kilpailuttaneet ja esitelleet eri lainapalveluita jo vuodesta 2010 alkaen. Voimmekin siis sanoa, että meillä on todella paljon tietoa netissä toimivista lainapalveluista ja heidän lainatuotteistaan. Tähän kokemukseen perustuen olemme valinneet mielestämme 10 parasta lainapalvelua, joista esimerkiksi itse aloittaisimme lainan etsimisen. Netissä toimii kymmenittäin muitakin lainapalveluita joista voit hakea lainaa. Jos esittelemämme lainapalvelut eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit aina kokeilla myös muita lainapalveluita.

Palvelumme esittelee mielestämme 10 parasta lainaa. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Lainavertailun avulla voit löytää parhaan lainan

Lainavertailu tarkoittaa prosessia, jossa lainanhakija vertailee eri lainantarjoajien tarjoamia lainoja ja niiden ehtoja keskenään. Tämän tarkoituksena on löytää paras laina omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen perustuen. Lainavertailu on tärkeä askel ennen lainan ottamista, ja se auttaa lainanhakijaa tekemään huolellisen lainapäätöksen.

Korkotason vertailu: Lainavertailu sisältää yleensä eri lainojen nimelliskorkojen ja todellisten vuosikorkojen vertailua. Korko on se osuus lainan kustannuksista, joka lainanhakija maksaa lainanantajalle. Vertailemalla korkoja voi löytää edullisimman lainan.

Lainan ehdot: Lainavertailussa tarkastellaan myös lainan ehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa, lainasummaa ja mahdollisia lisäkuluja. Näiden ehtojen vertailu auttaa varmistamaan, että laina sopii omiin tarpeisiin ja budjettiin.

Lainanhakuvaatimukset: Lainavertailussa kannattaa selvittää, millaiset vaatimukset eri lainanantajilla on. Jotkut lainanantajat voivat myöntää lainaa ilman vakuuksia suuremmankin lainasumman. 

Asiakaspalvelu ja maine: Lainanantajan maine ja asiakaspalvelu voivat vaikuttaa siihen, kuinka sujuvaa lainanottoprosessi on. Lainavertailu kokemuksia on hyvä lukea ennen lainan hakemista, niin tiedät miten lainan kilpailuttaminen on sujunut muiden lainanhakijoiden mielestä. 

Oman taloudellisen tilanteen huomioiminen: Lainavertailussa on tärkeää ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne. Mieti, kuinka paljon voit realistisesti lyhentää lainaa kuukausittain ilman taloudellisia vaikeuksia.

Lainavertailu auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen perustuen. Se auttaa myös varmistamaan, että laina on edullinen ja että lainanottaja ymmärtää lainaehtonsa ja sitoutuu noudattamaan niitä. Lainavertailu on tärkeä osa vastuullista lainanottoa ja auttaa välttämään taloudellisia ongelmia tulevaisuudessa.

 

Vertaa lainoja PolarBank palvelun avulla

PolarBank on listannut luotettavat lainankilpailutuspalvelut. Listauksen avulla voit valita palvelun, josta haluat pyytää maksuttomat lainatarjoukset. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lainahakemuksen, laina kilpailutetaan puolestasi jopa yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. 

Lainan kilpailutus voi näin tarjota sinulle hyvät mahdollisuudet saada vertailtavaksesi useita eri lainatarjouksia kilpailutuksessa mukana olevilta pankeilta. Pääset nopeasti tekemään pankkien lainavertailua ja katsomaan, mitä muita vakuudettomia lainatarjouksia voit saada lainantarjoajilta. 

Vertaa lainoja rauhassa ja tee päätös oman lainatarpeen mukaan. Lainahakemuksen täyttäminen tai lainatarjousten vastaanottaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido mihinkään lainasopimukseen. Kun olet tehnyt päätöksen, voit hyväksyä lainatarjouksen valitsemaltasi pankilta, jonka jälkeen saat tarkemmat ohjeet lainasopimuksen sähköiseen allekirjoitukseen. Lainapäätöksen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan tilille heti. 

 

Kuinka paljon voin säästää lainavertailulla?

Kuinka paljon voit säästää vertailemalla lainoja riippuu monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, laina-ajasta ja olemassa olevista lainatarjouksista. Kuitenkin pienikin prosenttiyksikön ero korossa tai lainan ehdoissa voi merkitä huomattavaa säästöä lainan elinkaaren aikana.

Esimerkiksi, jos harkitset 10 000 euron lainaa 5 vuoden takaisinmaksuajalla, ja voit vertailemalla löytää lainan, joka tarjoaa 1% alhaisemman vuosittaisen koron, voit säästää satoja euroja korkokuluissa.

Lisäksi, lainojen vertailu voi auttaa sinua löytämään lainoja ilman ylimääräisiä kuluja, kuten avausmaksuja tai ylimääräisiä vakuutuksia, mikä voi myös säästää sinulle rahaa. Kokonaisuudessaan lainojen vertailu voi olla erittäin kannattavaa ja auttaa sinua maksimoimaan säästösi ja saamaan parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

PolarBank

Miten lainaehdot vaihtelevat ja mitä niissä kannattaa vertailla?

Lainojen ehdot voivat vaihdella merkittävästi eri lainanantajien ja lainatyyppien välillä. On tärkeää ymmärtää, mitä lainojen ehdoissa voi olla ja mitä niitä kannattaa vertailla ennen lainan ottamista.

Korko on yksi merkittävimmistä lainaehtoista. Se määrittelee sen, kuinka paljon maksat lainasta korkokuluina. Korko voi olla kiinteä (sama koko laina-ajan) tai vaihteleva (muuttuu markkinoiden mukaan). Vertaile eri lainojen korkoja, ja kiinnitä erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainan kustannukset.

Takaisinmaksuaika on aika, jonka kuluessa laina on maksettava takaisin. Vertaile lainojen tarjoamia takaisinmaksuaikoja ja valitse sellainen, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Lyhyempi takaisinmaksuaika voi tarkoittaa suurempia kuukausittaisia lyhennyksiä, mutta vähemmän korkokuluja kokonaisuudessaan.

Lainasumma määrittää, kuinka paljon rahaa voit lainata. Vertaile eri lainanantajien tarjoamia lainasummia ja valitse sellainen, joka kattaa rahoitustarpeesi mutta ei ole liian suuri, jotta et joudu maksamaan liikaa korkokuluja. Tarkista myös, onko lainassa muita maksuja ja lisäkuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja tai viivästyskorkoja. Vertaile näitä kuluja eri lainojen välillä, sillä ne voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

Lainaehtojen vertailu on tärkeää ennen lainan ottamista. Se auttaa sinua löytämään sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi. Vertaile korkoja, takaisinmaksuaikaa, lainasummaa, lisäkuluja ja muita ehtoja huolellisesti.

 

Miksi minun pitäisi vertailla lainoja? Eikö lähin pankki ole aina paras vaihtoehto?

On ymmärrettävää, että saatat kysyä, miksi vaivautua vertailemaan lainoja, kun voit vain mennä lähimpään pankkiin ja hakea lainaa sieltä. Kuitenkin on useita syitä, miksi lainojen vertaileminen on tärkeää ja miksi lähin pankki ei aina ole paras vaihtoehto:

Eri lainanantajat voivat tarjota erilaisia korkoja ja lainaehtoja. Lainojen nimelliskorot, todelliset vuosikorot ja takaisinmaksuehdot voivat vaihdella merkittävästi eri lainanantajien välillä. Vertailemalla lainoja voit löytää edullisemman koron ja paremmat ehdot, mikä voi säästää sinulle rahaa.

Lainojen kilpailutuspalvelut kilpailuttavat hakemuksesi useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken, mikä antaa sinulle useita tarjouksia yhdellä hakemuksella. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun voit saada useita tarjouksia yhdellä kertaa ja valita niistä parhaan.

Eri lainanantajilla voi olla erilaisia lisäetuja, kuten maksuvapaita kuukausia, joustavia takaisinmaksuehtoja tai lainaturvaa. Vertailemalla lainoja voit löytää lainan, joka tarjoaa sinulle juuri ne lisäedut, jotka sopivat tarpeisiisi.

Kaikki lainat eivät sovi kaikille. Vertailemalla lainoja voit valita lainan, joka sopii parhaiten omiin taloudellisiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi.

Vertailemalla lainoja voit minimoida lainan kustannukset. Pienikin prosenttiyksikön ero korossa voi tarkoittaa satojen tai tuhansien eurojen säästöä lainan elinkaaren aikana.

Vaikka lähin pankki voi olla kätevä vaihtoehto, se ei aina tarjoa edullisinta tai sopivinta lainaa. Lainojen vertaileminen antaa sinulle mahdollisuuden löytää parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi ja säästää rahaa.

 

Mikä lainavertailussa voi mennä pieleen?

Usein ihmiset tyytyvät ensimmäiseen tarjoukseen, joka tulee vastaan, eivätkä vertaile lainoja riittävästi. Vertaile useita lainoja eri lainanantajilta saadaksesi kattavan kuvan vaihtoehdoista.

Lainanottajat saattavat kiinnittää liikaa huomiota nimelliskorkoon ja unohtaa todellisen vuosikoron, joka sisältää kaikki lainan kustannukset. Tutki todellista vuosikorkoa saadaksesi selkeämmän käsityksen lainan kokonaiskustannuksista.

Toisinaan lainanottajat saattavat olla liian kiireisiä tai laiminlyödä lainasopimuksen yksityiskohdat, mikä voi johtaa yllätyksiin myöhemmin. Lue lainasopimus huolellisesti ja kysy kysymyksiä, jos et ymmärrä jotain.

Jos otat liian suuren lainan, saatat joutua vaikeuksiin takaisinmaksussa ja lisätä taloudellista stressiä. Määritä realistinen lainantarve ja lainasumma, joka sopii talousarvioosi.

 

Lainavertailun hyödyt

Lainavertailu tarjoaa monia merkittäviä etuja lainanottajille. Se on tärkeä osa vastuullista ja taloudellisesti järkevää lainanottoa. Tässä on joitakin lainavertailun tärkeimpiä hyötyjä:

Säästä rahaa: Lainavertailu auttaa löytämään edullisimman lainan. Vertailemalla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja kuluja voit valita lainan, joka maksaa vähemmän kuluja ajan mittaan.

Sopivimman lainan löytäminen: Jokaisella lainanhakijalla on erilaiset taloudelliset tarpeet ja tilanteet. Lainavertailu auttaa löytämään lainan, joka sopii parhaiten omaan budjettiin ja takaisinmaksukykyyn.

Vastuullisuus: Lainavertailu auttaa lainanhakijaa tekemään vastuullisen päätöksen lainan ottamisesta. Se kannustaa harkitsemaan lainan tarvetta ja sen vaikutusta omaan talouteen.

Harkittu päätöksenteko: Lainavertailu auttaa sinua ymmärtämään lainan ehdot ja sitoutumaan niihin tietoisesti. Tämä vähentää yllätyksiä ja parantaa lainan takaisinmaksusuunnitelman laatua.

Ajan ja vaivan säästö: Vaikka lainavertailu voi vaatia aikaa, se säästää pitkällä aikavälillä aikaa ja vaivaa. Voit käyttää vertailupalveluita ja verkkosivustoja, jotka tekevät prosessista nopeamman ja helpomman.

Mahdollisuus kilpailuttaa laina: Voit kilpailuttaa lainan eri lainanantajien kesken nopeasti, mikä voi johtaa parempiin lainatarjouksiin ja edullisempiin kuluihin.

Asiakaskokemukset: Voit hyödyntää muiden lainanhakijoiden kokemuksia ja arvioita, jotka voivat auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä lainanottoprosessin aikana.

Kokemuksia lainavertailusta

Kun tarvitsin lainaa auton ostoa varten, en tiennyt, mistä aloittaa. PolarBankin palvelu teki sen helpoksi. Täytin yhden hakemuksen, ja sain useita lainatarjouksia. Valitsin alhaisimman koron tarjoavan lainan, ja sain rahat tilille nopeasti.

Antti

Minulla oli useita pieniä lainoja eri paikoista, ja kuukausittaiset maksut tuntuivat loputtomilta. PolarBankin avulla yhdistin velkani yhdeksi lainaksi paremmilla ehdoilla. Se helpotti talouttani ja antoi selkeämmän kuvan taloustilanteestani.

Kaija

-62

Tarvitsin lainaa kodin remontointiin, päätin kokeilla PolarBankin palvelua. Tutustui lainalistaukseen ja hain lainaa VertaaLainaa- palvelun kautta. Sain useita tarjouksia eri pankeilta, ja valitsin edullisimman koron tarjoavan lainan. 

Virve

Lahdesta

Lainavertailu ei ollut vaikeaa. Kiinnitin huomiota lainan korkoon ja lainaehtoihin. Sain lainaa sen verran, mitä tarvitsin. 

Pepe

- 33.v

Usein kysytyt kysymykset

Lainojen vertailu on helppoa, kun tutustut lainalistaukseen PolarBank -palvelussa. Täytä maksuton lainahakemus ja anna lainankilpailutuspalvelujen kilpailuttaa lainasi. Vertaile lainojen korkoja, takaisinmaksuehtoja ja muita kustannuksia, kuten avausmaksuja ja kuukausittaisia kuluja, ennen kuin teet päätöksen.

Säästöt voivat olla merkittäviä. Eri lainanantajien tarjoamat korot voivat vaihdella huomattavasti, ja jopa pieni prosenttiyksikön ero korossa voi tarkoittaa satojen tai tuhansien eurojen säästöä lainan elinkaaren aikana. Tehokas lainojen vertailu voi auttaa sinua säästämään huomattavasti rahaa.

Ei ole. Nykyään on olemassa monia palveluita, jotka tekevät lainojen vertailusta nopeaa ja vaivatonta. Voit täyttää yhden hakemuksen ja saada useita tarjouksia samanaikaisesti, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Tutustu PolarBank- palveluun ja aloita helppo lainavertailu. 

Lainavertailu kannattaa, koska se auttaa sinua löytämään edullisimman lainan, säästämään rahaa koroissa ja lisäkuluissa, sekä varmistamaan, että laina sopii taloudellisiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi parhaiten.

Edullisin laina riippuu monista tekijöistä, kuten omasta luottoluokituksestasi, lainan määrästä ja tarkoituksesta. Siksi on tärkeää vertailla lainoja eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä saadaksesi parhaan tarjouksen omiin tarpeisiisi.

Lainan määrä, jonka voit saada, riippuu useista tekijöistä, kuten tuloistasi, nykyisistä veloistasi ja lainanantajan ehdoista. Yleisesti ottaen voit saada lainaa ilman takaajia tai vakuuksia 1000 – 60 000 euroa. Pyydä maksuttomat lainatarjoukset PolarBank sivuston kautta, niin saat nopeasti selville, kuinka paljon voit saada lainaa. 

Lainavertailu tarkoittaa eri lainojen, kuten kulutusluottojen tai autolainojen, vertailemista keskenään. Tavoitteena on löytää sopivin laina omiin tarpeisiin vertailemalla lainojen korkoja, kustannuksia, takaisinmaksuehtoja ja muita lainaehtoja. Lainavertailu auttaa löytämään edullisimman ja parhaiten omiin taloudellisiin tavoitteisiin sopivan lainan.