Lainojen yhdistäminen

Aloita lainojen yhdistäminen pyytämällä lainatarjoukset alla olevista palveluista.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda sinulle merkittävää säästöä ja helpottaa arkeasi.

Logo-VertaaLainaa.png
stars.png

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 7,5%. Laina todellinen vuosikorko 7,98%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 12.082€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Olemme vertailleet, kilpailuttaneet ja esitelleet eri lainapalveluita jo vuodesta 2010 alkaen. Voimmekin siis sanoa, että meillä on todella paljon tietoa netissä toimivista lainapalveluista ja heidän lainatuotteistaan. Tähän kokemukseen perustuen olemme valinneet mielestämme 10 parasta lainapalvelua, joista esimerkiksi itse aloittaisimme lainan etsimisen. Netissä toimii kymmenittäin muitakin lainapalveluita joista voit hakea lainaa. Jos esittelemämme lainapalvelut eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit aina kokeilla myös muita lainapalveluita.

Palvelumme esittelee mielestämme 10 parasta lainaa. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Lainojen yhdistäminen PolarBankin avulla

Onko sinulla useita lainoja, joita lyhennät kuukausittain eri rahoituslaitoksille? Tässä tapauksessa lainojen yhdistäminen yhdistelylainalla saattaa olla tehokas ja yksinkertainen tapa helpottaa omaa taloudenhoitoasi.

Lainojen yhdistäminen PolarBankin kautta tarkoittaa, että voit koota erilliset kulutusluotot, pikavipit ja luottokorttivelat yhdeksi järkeväksi lainaksi. Tämä ei ainoastaan helpota taloutesi hallintaa, vaan voit myös nauttia monista muista eduista:

 • Rahansäästö: Yhdistämällä lainat voit välttää useiden tilinhoitokulujen ja lainanhoitomaksujen maksamisen. Yhdistämällä lainat yhteen säästät sekä rahaa että aikaa.
 • Edullisempi korko: Saat mahdollisuuden neuvotella edullisemman koron ja paremmat lainaehdot, kun sinulla on vain yksi laina hoidettavanasi.
 • Hallittavuus: Yksi laina tarkoittaa yhtä laskua kuukaudessa. Tämä tekee lainasi hallinnasta helppoa ja säästää aikaasi.
 • Talouden seuranta: Lainojen yhdistäminen tekee oman taloutesi seurannasta ja hallinnasta selkeämpää.

Lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllistä monella tapaa

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden erillisten lainojen tai velkojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällä menettelyllä on monia etuja sekä taloudellisesti, jotka voivat kannattaa lainojen yhdistämisessä. Kerromme seuraavaksi, miten voit hyötyä kun yhdistät monta lainaa yhdeksi. 

Lainojen yhdistäminen selkeyttää taloutta

Lainojen yhdistäminen tekee talouden hallinnasta yksinkertaisempaa, sillä sinun tarvitsee seurata vain yhtä lainaa ja yhtä kuukausierää. Kun sinulla on vain yksi laina, jota maksat, kuukausittaisen budjetin laatiminen ja noudattaminen on helpompaa.

Lainojen yhdistäminen säästää kustannuksissa

Yhdistämällä lainat voit saada alhaisemman keskimääräisen koron lainaasi, jolloin maksat vähemmän korkokuluja. Vähentämällä lainojen määrää voit vähentää myös tilinhoitomaksuja ja muita mahdollisia päällekkäisiä kuluja.

Lainojen yhdistäminen selkeyttää takaisinmaksua

Voit usein neuvotella uuden, yhdistetyn lainan ehdot ja maksuaikataulun paremmin vastaamaan taloudellista tilannettasi. Yhdistelylainalla voit valita pidemmän tai lyhyemmän maksuajan sen mukaan, millainen on maksukykysi. 

Stressin vähentäminen

Useiden lainojen ja eri maksupäivien sijaan sinulla on vain yksi laina ja yksi maksupäivä muistettavana. On sanomattakin selvää, että yhden lainan maksaminen on vähemmän stressaavaa, kuin jos maksettavana on monta pientä lainaa. 

Mahdollistaa taloudellisen suunnittelun

Lainojen yhdistäminen voi toimia ponnahduslautana taloudellisen tilanteen uudelleenarvioinnille ja taloudellisen tilanteen muuttamiselle. Yhdistäminen voi antaa mahdollisuuden arvioida uudelleen säästötavoitteita, kulutustottumuksia ja kohdistaa ylimääräisiä varoja esimerkiksi sijoittamiseen.

Ennakoiva toimenpide

Lainojen yhdistäminen voi olla osa riskienhallintaa, sillä se voi estää tulemasta myöhästyneitä maksuja ja auttaa välttämään maksuhäiriömerkinnät. Yhdistämällä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi pystyt paremmin hahmottamaan, minkä verran sinulla on lainaa ja mihin kaikkeen varasi riittävät. Usein lainojen yhdistäminen on ajatuksia herättävä tilanne, koska lainojen uudelleenjärjestely voi auttaa näkemään paremmin, millaisessa taloudellisessa tilanteessa henkilö oikeasti on. 

Lainojen yhdistäminen PolarBank palvelussa kannattaa

Lainojen yhdistelyn tavoitteena on yksi selkeämpi laina

Lainojen yhdistely tarkoittaa useiden olemassa olevien lainojen, kuten kulutusluottojen, pikavippien ja muiden velkojen, yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

Prosessissa velallinen ottaa uuden lainan, joka on suuruudeltaan yhtä suuri kuin yhdisteltävät lainat yhteensä, ja käyttää sen maksamiseen pois kaikki muut erilliset velat. Tavoitteena on usein saada aikaan selkeämpi, hallittavampi rahoitustilanne, jossa velallisen tulee huolehtia vain yhdestä lainasta, yhdestä kuukausierästä ja yhdestä korkoprosentista, sen sijaan että hallinnoisi useita erillisiä lainoja ja maksuja. Yhdistelylainalla voidaan myös tavoitella säästöjä, jos uuden yhdistelylainan korko on alhaisempi kuin yhdistettyjen lainojen korkojen keskiarvo.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii?

Lainojen yhdistäminen voi olla hyvä muutos monille, jotka kamppailevat useiden erilaisten velkojen ja lainojen kanssa. Yhdistämällä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi voit kenties säästää rahaa ja yksinkertaistaa taloudenhoitoasi. PolarBank palvelu auttaa sinua tässä prosessissa, jotta löytäisit itsellesi sopivan yhdistelylainan mahdollisimman vähällä vaivalla.

Lainojen yhdistäminen sopii hyvin sinulle jos olet: 

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Olet Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö

Miten lainojen yhdistäminen käytännössä tapahtuu?

PolarBank esittelee lainapalvelut sivustollaan, jotka tarjoavat vakuudetonta yhdistelylainaa. Lainoja voit yhdistää ilman takaajia tai vakuuksia 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden takaisinmaksuajalla.

 1. Tutustu lainapalveluihin selkeän listauksen avulla ja valitse palvelu, josta haluat hakea lainaa.
 2. Tämän jälkeen täytät yksinkertaisen, nopean ja riskittömän lainahakemuksen.
 3. Saat nopean päätöksen, joka kertoo, onko lainojen yhdistäminen mahdollista juuri sinun tapauksessasi.
 4. Voit rauhassa punnita lainatarjousten hyviä ja huonoja puolia ja verrata niitä olemassa oleviin lainasopimuksiin.
 5. Jos päädyt valitsemaan jonkun lainatarjouksen, saat tarkemmat ohjeet valitsemaltasi lainantarjoajalta lainasopimuksen allekirjoittamiseen ja uuden lainan siirtämiseen tilillesi.
 6. Jos et löytänyt sopivaa yhdistelylainaa palvelustamme, suosittelemme tutustumaan palveluun Yhdistelylainaa.fi, joka on erikoistunut lainojen yhdistämiseen.

Hyvin monenlaiset lainat voi yhdistää

Lainojen yhdistäminen on prosessi, jossa useita erilaiset lainat kuten kulutusluotot, pikavipit, joustoluotot, pankkilainat, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat – kootaan yhden lainan alle. Se mitä lainoja voi yhdistää riippuu siis hyvin paljon siitä millaisia lainatuotteita henkilöllä on maksettavanaan.

Eri tyyppisiä lainoja yhdistämällä voit saada yksinkertaisemman ja mahdollisesti edullisemman ratkaisun taloudenhoitoosi.

Esimerkiksi kulutusluotot, joita voi käyttää vapaasti haluamallaan tavalla, ja pikavipit, jotka ovat nimensä mukaisesti nopeita, pienempiä lainoja, voidaan yhdistää. Sama pätee joustoluottoihin, jotka tarjoavat joustavuutta takaisinmaksussa, perinteisiin pankkilainoihin sekä osamaksusopimuksiin, joita voi kertyä esimerkiksi ostoksista. Myös luottokorttivelat, jotka voivat kerääntyä huomaamatta, voidaan ottaa osaksi yhdistelylainaa. Kaiken kaikkiaan yhdistämällä lainoja voi luoda selkeyttä talouteen ja säästää lainakuluissa. 

Lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöä

Lainojen yhdistäminen voi olla askel kohti hallitumpaa taloutta ja se voi tuoda mukanaan säästöä eri muodoissa. Useiden lainojen hallinnointi voi olla haastavaa ja aikaa vievää, mutta kun ne yhdistetään yhdeksi lainaksi, monet hyödyt voivat korostua.

Säästö lainan korkokuluissa – Lainojen yhdistämisen ensisijainen taloudellinen hyöty voi olla korkokulujen säästö. Eri lainojen korot voivat vaihdella suuresti, ja erityisesti pikavipeillä ja luottokorttivelalla voi olla huomattavan korkeat korot. Yhdistämällä lainat yhdeksi, voit mahdollisesti saada alhaisemman keskimääräisen korkoprosentin, mikä voi vähentää kuukausittaisia maksujasi ja vähentää koko laina-ajan aikana maksettavan kokonaiskoron määrää.

Vältä mahdolliset myöhästymismaksut – Kun hallinnoit useita lainoja eri lainanmyöntäjiltä, on olemassa riski unohtaa jokin maksu. Myöhästymismaksut voivat olla kalliita ja ne voivat heikentää luottotietojasi. Yhdistämällä lainat, sinulla on vain yksi lainan eräpäivä muistettavana, mikä voi vähentää myöhästymisriskiä ja auttaa välttämään näitä lisäkuluja.

Mahdollisuus parempiin lainaehtoihin – Lainojen yhdistämisellä voi myös olla mahdollisuus neuvotella itselleen parempia lainaehtoja. Tämä voi tarkoittaa alhaisempaa korkoa, joustavampia maksuehtoja tai muuten vain lainan ehtojen muokkaamista omaan elämäntilanteeseesi sopivammaksi.

Ennen lainojen yhdistämistä on kuitenkin tärkeää tehdä huolellinen arvio omasta taloudesta ja varmistua siitä, että uusi laina on edullisempi ja sopivampi kuin nykyiset erilliset lainat. Paras lainojen yhdistämiseen soveltuva lainapalvelu löytyy vertailun ja lainan kilpailuttamisen avulla. Tutusta lainapalvelulistaukseen ja valitse lainantarjoaja, josta pyydät maksuttomat lainatarjoukset. Niitä vertailemalla pääset hyvään käsitykseen siitä, mistä löytyy juuri sinun tarpeisiin sopiva yhdistelylaina. 

Yhdistä lainat PolarBankin avulla

Tutustu eri lainapalveluihin PolarBank palvelussa ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset yhdeltä tai useammalta lainapalvelulta. Kun olet saanut lainatarjoukset aloita lainojen vertailu, niin voit löytää tarpeisiisi sopivan edullisen yhdistelylainan. 

Lainojen yhdistäminen voi tarjota taloudellista helpotusta ja selkeyttää velkojen hallintaa, mutta prosessi vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua. Tässä muutamia keskeisiä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon lainojen yhdistämisessä:

Vertaile lainatarjousten korkoja ja muita kuluja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitopalkkioita. Laske, säästätkö todella yhdistämällä lainat vai tuleeko uudesta lainasta kalliimpi.

Mieti, kuinka kauan haluat maksaa lainaa takaisin. Pidemmän maksuajan valitseminen saattaa pienentää kuukausittaista maksua, mutta kokonaiskustannukset voivat kasvaa koron kertyessä.

Määritä realistinen kuukausierä, joka sopii budjettiisi mutta ei venytä sitä liikaa. Varmista, että kuukausierän maksaminen onnistuu myös taloudellisesti tiukempina aikoina.

Tutustu lainan ehtoihin huolellisesti. Tarkista, onko lainassa mahdollisuus ylimääräisiin lyhennyksiin ilman lisäkustannuksia ja voiko lainan maksaa pois etuajassa.

Tee kattava arvio omasta taloudellisesta tilanteestasi ja mieti, onko lainojen yhdistäminen oikeasti paras vaihtoehto sinulle. Varmista, että yhdistelylainan ottaminen ei johda uuden velan kertymiseen.

Valitse lainatyyppi, joka parhaiten sopii tarpeisiisi. Onko tarpeen ottaa vakuudellinen vai vakuudeton laina? 

Saitko hyvän käsityksen lainojen yhdistämisestä? 

Olemme pyrkineet tällä sivulla kertomaan sinulle kattavasti lainojen yhdistämisestä. Artikkelista pääset myös tutustumaan laajemmin eri aiheisiin, jos tässä ei ole tarpeeksi laajasti kerrottu lainojen yhdistämisestä. 

Olemme myös koonneet sivustolle kokemuksia lainojen yhdistämisestä, koska tiedämme että asiakaskokemukset ovat monelle lainanhakijalle hyvin tärkeitä. Tutustu lainojen yhdistämiseen niin tarkoin kuin haluat ja kun olet valmis, voit aloittaa omien lainojesi yhdistämisen. Lainojen yhdistely onnistuu parhaiten, kun täytät listauksesta valitun lainapalvelun lainahakemuksen ja lähetät hakemuksen käsiteltäväksi. Parhaassa tapauksessa saat useita lainatarjouksia nopeasti vertailtavaksesi. 

Lainojen yhdistäminen ei aina onnistu – mikä voi olla syynä?

Lainojen yhdistäminen on prosessi, joka voi tarjota monille ihmisille huomattavia etuja, kuten alhaisemmat kuukausimaksut ja paremman taloudellisen hallinnan. Kuitenkin on tilanteita ja syitä, joiden vuoksi lainojen yhdistäminen ei onnistu tai voi olla mahdotonta. Osa syistä on kuitenkin sellaisia, että niille voi joko lyhyellä tai pidemmällä aikavälillä tehdä jotain. 

Yleisimmät syytä lainahakemuksen hylkäämiseen voi olla puutteelliset tiedot hakemuksessa, maksuhäiriömerkintä lainanhakijan luottotiedoissa tai liian suuret velat. Näissä tilanteissa on hyvä pohtia tarkemmin, mitä voi tehdä, kun ei saa yhdistelylainaa vai voiko asian korjata nopeasti vai vaatiiko asian korjaaminen enemmän aikaan. 

Usein kysytyt kysymykset lainojen yhdistämisestä

Yleisesti ottaen voit yhdistää useimpia lainoja, kuten kulutusluottoja, pikavippejä, osamaksusopimuksia, ja luottokorttivelkaa. 

Lainojen yhdistäminen sopii henkilölle, jolla on maksettavanaan kaksi tai useampi laina. Nykyiset lainat voivat olla lainatuotteeltaan hyvin vaihtelevia. Lainojen yhdistäminen on suositeltavaa henkilölle, joka haluaa selkeyttää talouttaan ja saada mahdollista säästöä lainojen yhdistämisen avulla. 

Lainojen yhdistäminen voi tarjota selkeämmän ja hallittavamman taloudellisen tilanteen, jossa on vain yksi kuukausittainen maksu. Lisäksi se voi tarjota säästöjä, jos uuden lainan korko on edullisempi kuin yhdistettyjen lainojen keskimääräinen korko.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden erillisten lainojen yhdistämistä yhdeksi yhtenäiseksi lainaksi. Tässä prosessissa henkilö ottaa uuden lainan, joka on riittävän suuri kattamaan kaikki olemassa olevat velat, ja käyttää sen vanhojen lainasopimusten maksamiseen.

Aloita lainojen yhdistäminen pyytämällä lainatarjoukset PolarBank palveluista. Kun olet saanut lainatarjoukset, vertaa lainoja ja valitse paras lainojen yhdistämiseen soveltuva laina. 

Lainojen yhdistäminen voi epäonnistua eri syistä, kuten esimerkiksi hakijan heikosta luottotiedosta, riittämättömistä tuloista tai liian suuresta velkataakasta suhteessa hakijan maksukykyyn.