Lainan kilpailutus

Katso alta lista parhaista lainankilpailutuspalveluista ja kilpailuta lainat muutamassa minuutissa.

Listan alapuolelta löydät lisää hyödyllistä tietoa lainan kilpailuttamisesta ja sen tuomista eduista.

Logo-VertaaLainaa.png
stars.png

Lainaesimerkki: Lainaa 25.000€, korko 5%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 477€, takaisinmaksettava summa 28.607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 4,5%. Laina todellinen vuosikorko 6,1%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 10.941€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 3000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 9,61%. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja sen kustannusten yhteismäärä 3445€.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 5000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 7,61%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 3v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 5587 €.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€. Nimelliskorko 7,5%. Laina todellinen vuosikorko 7,98%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 12.082€.

Lainaesimerkki: Lainaa 6000€, korko 7%, maksuaika 10v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 75€, takaisinmaksettava summa 8960€ sekä todellinen vuosikorko on 8,93%.

Lainaesimerkki: Lainaa 10.000€, maksuaika 5v, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€, nimelliskorko 5,0%, lainan todellinen vuosikorko on 6,24%. Lainan ja lainan kustannusten määrä 11 623€. 

Lainaesimerkki: Lainaa 20.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 392€, takaisinmaksettava summa 23.499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73%.

Lainaesimerkki: Lainaa 15.000€, korko 6%, maksuaika 5v, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, k-erä on 295€, takaisinmaksettava summa 17.700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92%.

Lainaesimerkki: Lainan määrä 20.000 €. Nimelliskorko 4,5%. Lainan todellinen vuosikorko 5,27%. Avausmaksu 49€. Takaisinmaksuaika 5v. Lainan ja luottokustannusten yhteismäärä 22.726 €.

Olemme vertailleet, kilpailuttaneet ja esitelleet eri lainapalveluita jo vuodesta 2010 alkaen. Voimmekin siis sanoa, että meillä on todella paljon tietoa netissä toimivista lainapalveluista ja heidän lainatuotteistaan. Tähän kokemukseen perustuen olemme valinneet mielestämme 10 parasta lainapalvelua, joista esimerkiksi itse aloittaisimme lainan etsimisen. Netissä toimii kymmenittäin muitakin lainapalveluita joista voit hakea lainaa. Jos esittelemämme lainapalvelut eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit aina kokeilla myös muita lainapalveluita.

Palvelumme esittelee mielestämme 10 parasta lainaa. Emme siis esittele kaikkia Suomen pankkeja ja lainapalveluita, vaan ainoastaan ne, jotka mielestämme ansaitsevat tulla esitellyiksi. Olemme yhteistyössä joidenkin listalla olevien lainapalveluiden kanssa. Voimme siis saada korvauksena välityspalkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämä välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen. Pyrimme pitämään lainapalveluiden tiedot ajan tasalla ja varaamme oikeuden kaikkiin virheisiin.

Lainan kilpailutus kannattaa

Moni saattaa miettiä, kannattaako lainan kilpailutus? Totuus on kuitenkin se, että lainan kilpailutus on todella tärkeää, kun harkitset lainan ottamista. Lainan kilpailutus antaa sinulle mahdollisuuden tutustua monipuolisesti eri lainantarjoajien lainatarjouksiin ja löytää ne, jotka vastaavat parhaiten juuri sinun omia tarpeitasi.

Lainan kilpailutuksen myötä voit saada paremmat ehdot, kuten alhaisemman koron, joustavammat takaisinmaksuehdot ja muut edut, jotka voivat säästää sinulle rahaa pitkällä aikavälillä. Se myös auttaa sinua ymmärtämään lainaehtoja ja välttämään piilokuluja. Jokainen lainantarjoaja tarjoaa erilaisia etuja; kilpailutuksen avulla varmistat, että teet saamiisi lainatarjouksiin perustuvan päätöksen ja valitset lainan, joka on tarpeeseesi sopivin ja kuluiltaan edullisin.

Mitä on lainan kilpailutus?

Lainan kilpailutus on prosessi, jossa lainanhakija pyrkii saamaan itselleen parhaat mahdolliset lainaehdot jättämällä lainahakemuksensa useamman lainanmyöntäjän arvioitavaksi.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että et hae lainaa vain yhdeltä pankilta tai rahoituslaitokselta, vaan annat useiden eri toimijoiden tarjota sinulle lainaa. Näin voit verrata eri tarjouksia ja valita niistä itsellesi edullisimman ja sopivimman.

Lainan kilpailutus auttaa lainanhakijaa saamaan käsityksen markkinoilla olevista lainavaihtoehdoista, koroista ja ehdoista, mikä puolestaan mahdollistaa edullisemman lainan löytymisen. Se on tehokas tapa varmistaa, että saat lainan, joka vastaa omia taloudellisia tarpeitasi, ilman että joudut itse ottamaan yhteyttä lukuisiin eri lainantarjoajiin.

Lainan kilpailutuksen edut

Lainan kilpailutuksella on monia etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon lainanhakijoille. Kun mietitään miksi kilpailuttaa laina? Niin yksi merkittävimmistä eduista on mahdollisuus saada alhaisempi korko. Kun useat pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat keskenään saadakseen sinut asiakkaakseen, on heidän tarjottava houkuttelevia ehtoja, ja tämä usein tarkoittaa edullisempia korkoja ja muita lainan kustannuksia.

Lisäksi lainan kilpailutus tehostaa lainanhakuprosessia. Sen sijaan, että ottaisit yhteyttä useisiin eri lainantarjoajiin erikseen, voit täyttää yhden hakemuksen, joka tavoittaa useita potentiaalisia lainanmyöntäjiä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa.

Lainan kilpailutuksen avulla saat myös paremman yleiskuvan saatavilla olevista lainavaihtoehdoista. Voit vertailla eri lainatarjouksia rauhassa ja tehdä päätöksen ilman kiirettä. Tämä mahdollistaa myös sen, että löydät lainan, joka sopii parhaiten juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Paras lainan kilpailutus antaa varmuuden siitä, että olet tehnyt järkevän päätöksen. Kun tiedät, että olet arvioinut useita eri vaihtoehtoja ja valinnut niistä parhaan, voit luottaa siihen, että lainasi on sopiva ratkaisu sinulle.

Kuinka lainan kilpailutus tapahtuu?

Lainan kilpailutus alkaa, kun lainanhakija täyttää ja lähettää lainahakemuksen joko suoraan useille eri lainanmyöntäjille tai lainanvälityspalvelun, kuten PolarBankin, kautta. Tällainen palvelu voi lähettää hakemuksen automaattisesti useisiin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin. Hakemus sisältää yleensä tiedot hakijan taloudellisesta tilanteesta, toivotusta lainasummasta ja takaisinmaksuajasta.

Kun hakemus on lähetetty, lainanmyöntäjät arvioivat hakijan luottokelpoisuuden ja taloudellisen tilanteen. Tämän perusteella ne tekevät lainatarjouksen, joka sisältää tiedot lainan ehdoista, korosta ja muista kustannuksista.

Lainanhakija saa nämä tarjoukset ja vertailee niitä. Vertailu kattaa usein lainan koron, kuukausierän suuruuden, laina-ajan ja muut ehdot. On tärkeää arvioida kokonaiskustannukset ja valita sellainen laina, joka on kestävällä pohjalla hakijan taloudellisen tilanteen ja maksukyvyn kannalta.

Kun sopivin laina on valittu, lainanhakija hyväksyy tarjouksen, ja lainasopimus vahvistetaan. Tämä voi vaatia vielä joitain dokumentteja ja tietoja hakijalta. Kun lainasopimus on allekirjoitettu, laina maksetaan hakijan tilille, ja takaisinmaksu alkaa sovitun aikataulun mukaisesti.

Lainan kilpailutus on siis melko suoraviivainen prosessi, joka auttaa hakijoita löytämään edullisimmat ja parhaiten heidän tarpeisiinsa sopivat lainat.

Kuinka usein voin kilpailuttaa lainan?

Lainan kilpailuttaminen on tehokas tapa varmistaa, että saat lainallesi parhaan mahdollisen koron ja ehdot. Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa eri pankkien ja lainanantajien tarjousten pyytämistä ja vertailua, jotta löydät edullisimman vaihtoehdon. Voit kilpailuttaa lainasi uudelleen jo kuukauden kuluttua edellisen hakemuksen jättämisestä. Tämä tarkoittaa, että jos et ole tyytyväinen saamiisi lainatarjouksiin tai taloudellinen tilanteesi muuttuu, voit hakea uudelleen parempia tarjouksia lyhyen ajan kuluttua.

Kilpailuttamisen säännöllinen uusiminen voi olla erityisen hyödyllistä, jos markkinakorko laskee tai jos luottotietosi paranevat, mikä voi johtaa parempiin lainatarjouksiin. 

Lainan kilpailuttaminen on tärkeä osa taloudellista suunnittelua, ja se auttaa sinua säästämään rahaa lainan koroissa ja kuluissa. Muista vertailla huolellisesti eri lainanantajien tarjoamia korkoja, maksuja ja ehtoja, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan lainaratkaisun.

Yleisimmät lainatyypit kilpailutuksessa

Oletko koskaan miettinyt millaisia lainoja voi kilpailuttaa? Lainamarkkinoilla on laaja valikoima lainatyyppejä, joita voidaan kilpailuttaa saadakseen parhaat ehdot ja korot. Alla on esitelty yleisimmät lainatyypit, joita tyypillisesti kilpailutetaan.

Kulutusluotot: Kulutusluotot ovat yleisiä lainoja, joita käytetään monenlaisten henkilökohtaisten menojen, kuten kodinkoneiden, lomamatkojen tai muiden suurempien hankintojen rahoittamiseen. Ne ovat usein vakuudettomia ja niillä on suhteellisen lyhyt maksuaika. Kulutusluoton kilpailuttaminen on nykyään erittäin yleistä netin kautta.

Autolainat: Autolainaa haetaan, kun on tarve rahoittaa uuden tai käytetyn auton hankinta. Autolainat voivat olla joko vakuudellisia tai vakuudettomia.

Remonttilainat: Kun kotia täytyy remontoida, remonttilaina tarjoaa rahoitusvaihtoehdon kattamaan remontin kustannukset.

Jokaisella lainatyypillä on omat erityispiirteensä, ehdot ja vaatimukset. Lainan kilpailuttamisella voit vertailla eri lainanantajien tarjouksia, löytää parhaat ehdot ja varmistaa, että saat lainan, joka on sopiva juuri sinun tarpeisiisi.

Vinkkejä onnistuneeseen lainan kilpailutukseen

Onnistunut lainan kilpailutus vaatii huolellisuutta, valmistautumista ja strategista ajattelua. Tässä joitakin vinkkejä, jotka auttavat optimoimaan lainan kilpailutusprosessisi:

1. Selvitä tarpeesi: Ole tietoinen siitä, kuinka paljon rahaa tarvitset, mihin tarkoitukseen ja mikä on maksukykysi. Tämä auttaa sinua hahmottamaan, millaisen lainan tarvitset.

2. Tutki markkinoita: Pidä silmällä nykyisiä lainamarkkinoita. Tieto eri lainanantajien tarjonnasta, koroista ja ehdoista auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä.

3. Tarkista luottotietosi: Varmista, että luottotietosi ovat kunnossa. Hyvät luottotiedot ovat avain edullisiin lainaehtoihin.

4. Vertaile ehtoja ja kuluja: Älä tuijota pelkkää korkoa, vaan ota huomioon myös muut lainan kulut ja ehdot. Vertaile kokonaiskustannuksia.

5. Ole realistinen: Arvioi oma maksukykysi realistisesti. Älä ota lainaa, jonka takaisinmaksu voi tulla ongelmalliseksi.

6. Hyödynnä lainalaskureita: Käytä lainalaskureita arvioidaksesi kuukausierien suuruutta eri pituisilla laina-ajoilla ja lainasummilla.

7. Lue myös se pieni präntti: Tutustu huolellisesti lainasopimuksen yksityiskohtiin ja ehtoihin. Jos jokin ei ole selvää, älä epäröi kysyä.

8. Harkitse lainavakuutusta: Mieti, onko lainavakuutus tarpeen. Se voi tarjota turvaa esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai muun odottamattoman tilanteen varalta.

9. Kysy neuvoa: Älä epäröi kääntyä asiantuntijan puoleen. Ammattilainen voi auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan tarpeisiisi.

Muista, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Käyttämällä näitä vinkkejä voit varmistaa, että lainan kilpailutus sujuu ongelmitta ja voit löytää lainan, joka on sopiva sinun tarpeisiisi.

PolarBankin rooli lainan kilpailutuksessa

PolarBank toimii sillanrakentajana lainanhakijoiden ja lainanantajien välillä, tehden lainan hakemisesta ja kilpailuttamisesta sujuvampaa ja tehokkaampaa. Emme itse myönnä lainoja, vaan autamme asiakkaita löytämään parhaiten heidän tarpeisiinsa ja taloudelliseen tilanteeseensa sopivat lainaratkaisut.

Asiakkaiden on mahdollista käyttää PolarBankin palvelua ilmaiseksi kilpailuttaakseen lainansa useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Tarjoamme käyttöösi helppokäyttöisen ja nopean sivuston, jossa voit täyttää yhden lainahakemuksen ja saada useita lainatarjouksia vertailtavaksesi.

PolarBank panostaa läpinäkyvyyteen ja rehellisyyteen. Tarjoamme selkeää tietoa eri lainanantajien ehdoista, koroista ja kuluista, jotta voit tehdä parempia päätöksiä laina-asioissasi. Tavoitteenamme on auttaa sinua saamaan positiivisia lainan kilpailutus kokemuksia ja löytämään taloudellisesti järkevän ja kestävän lainaratkaisun vaivattomasti ja turvallisesti.

Lainatarjousten vertailu

Lainatarjousten vertailu on keskeinen osa lainan kilpailutusprosessia. Kun olet saanut useita tarjouksia eri lainanantajilta, on tärkeää käyttää aikaa niiden huolelliseen arviointiin ja vertailuun. Vertailussa tulisi ottaa huomioon lainan kokonaiskustannukset, korko, kuukausittainen maksuerä, laina-aika sekä muut lainaehtoihin liittyvät seikat.

Korko on oleellinen tekijä, mutta se ei ole ainoa asia, joka määrittää lainan kustannukset. On syytä kiinnittää huomiota myös mahdollisiin avausmaksuihin, tilinhoitopalkkioihin sekä muihin mahdollisiin kuluihin. On tärkeää lukea lainaehtoja huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki lainan kustannukset ja ehdot ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Lisäksi on olennaista tarkastella, miten joustavat lainan takaisinmaksuehdot ovat. Selvitä, onko mahdollista maksaa laina takaisin aikaisemmin ilman lisäkuluja tai voiko maksuaikataulua muuttaa tarvittaessa. Myös lainanantajan luotettavuus ja palvelun laatu ovat tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon vertailussa.

PolarBankin kaltainen lainanvertailupalvelu voi tehdä lainatarjousten vertailusta helpompaa. Tarjoamme työkaluja ja resursseja, jotka auttavat sinua ymmärtämään ja vertailemaan saamiasi lainatarjouksia selkeästi ja tehokkaasti, jotta voit löytää lainan, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi.

Vanhan lainan uudelleen kilpailuttaminen

Saamme aika ajoin kysymyksiä sitä, voiko vanhan lainan kilpailuttaa? Ja että mitä vanhan lainan uudelleen kilpailuttaminen käytännössä tarkoittaa?

Vanhan lainan uudelleen kilpailuttaminen on strategia, jota monet lainanhakijat käyttävät hyödykseen parantaakseen lainaehtojaan ja säästääkseen rahaa. Se voi olla erityisen hyödyllistä, jos markkinakorot ovat laskeneet lainan ottamisen jälkeen tai jos hakijan luottokelpoisuus on parantunut.

Vanhan lainan uudelleen kilpailuttamisprosessi alkaa nykyisten lainaehtojen tarkastelulla. On tärkeää ymmärtää nykyisen lainan korot, maksuehdot ja muut oleelliset seikat, jotta voit vertailla niitä uusiin tarjouksiin. Tämän jälkeen voit hakea uusia lainatarjouksia ja vertailla niitä nykyiseen lainaasi.

On mahdollista, että löydät lainatarjouksen, joka on edullisempi tai tarjoaa paremmat ehdot kuin nykyinen lainasi. Tässä tapauksessa voit harkita lainan uudelleen järjestelyä. Tämä voi mahdollistaa koron alentamisen, maksuaikataulun joustavoittamisen tai jopa lainamäärän nostamisen tarpeen mukaan.

Kuitenkin on tärkeää huomioida mahdolliset lisäkustannukset, kuten uuden lainan avausmaksut tai vanhan lainan ennenaikaisen takaisinmaksun kulut. Nämä voivat vaikuttaa siihen, onko lainan uudelleen kilpailuttaminen taloudellisesti järkevää.

PolarBank auttaa sinua tässä prosessissa tarjoamalla selkeää ja yksityiskohtaista tietoa eri lainanantajien tarjouksista ja ehdoista. Voimme auttaa sinua analysoimaan ja vertailemaan lainatarjouksia, jotta voit valita parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Usein tehdyt virheet lainan kilpailutuksessa

Lainan kilpailuttamisessa on monia etuja, mutta prosessiin liittyy myös usein tehtyjä virheitä, jotka voivat vaikuttaa lainan ehtoihin ja kustannuksiin. Yksi yleinen virhe on keskittyä pelkästään lainan korkoon. Vaikka korko onkin keskeinen tekijä, on tärkeää ottaa huomioon myös muut lainan kustannukset, kuten avausmaksut, tilinhoitopalkkiot ja muut mahdolliset lisämaksut.

Toinen virhe on hakea lainaa ensimmäiseltä vastaantulevalta lainanantajalta ilman kunnollista vertailua ja analyysiä. Monipuolinen lainatarjousten vertailu on avain edullisimman ja sopivimman lainan löytämiseen. Myös omien rahoitustarpeiden ja maksukyvyn realistinen arviointi on olennaisen tärkeää. Liian suuren lainan ottaminen voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin ja maksuhäiriöihin.

Lisäksi lainanhakijat saattavat unohtaa lukea lainaehtoja huolellisesti. On välttämätöntä ymmärtää lainasopimuksen kaikki yksityiskohdat, jotta vältetään ikävät yllätykset myöhemmin. Lainan kilpailutuksessa on myös hyvä olla tietoinen siitä, että jokainen lainahakemus voi vaikuttaa luottotietoihin. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää lainanvälityspalveluja, jotka mahdollistavat useiden tarjousten saamisen yhdellä hakemuksella.

Usein kysytyt kysymykset lainan kilpailutuksesta

Lainan kilpailutus herättää usein monia kysymyksiä, ja on tärkeää saada niihin selkeitä vastauksia ennen lainapäätöksen tekemistä.

Tässä joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä lainan kilpailutuksesta:

Voit saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella, kun käytät lainanvälityspalveluita joita PolarBank esittelee, tai voit itse olla yhteydessä useisiin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin.

Lainatarjousten saaminen voi vaihdella lainanantajasta riippuen, mutta useimmiten tarjoukset saapuvat muutamassa tunnista pariin päivään.

Lainahakemuksessa vaaditaan yleensä henkilökohtaisia ja taloudellisia tietoja, kuten tulot, menot, työtilanne ja mahdolliset muut lainat.

Kyllä, voit kilpailuttaa olemassa olevan lainasi uudelleen nähdäksesi, onko saatavilla edullisempia vaihtoehtoja.

Kyllä, lainan kilpailutus on asiakkaalle maksutonta, ja se ei sido vielä mihinkään.

Lainatarjoukset voivat saapua jo saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä, mutta joissain tapauksissa se voi kestää muutaman päivän.

Ei, PolarBankin käyttö on lainanhakijoille täysin ilmaista. Me emme peri mitään maksuja palvelumme käytöstä.

Kyllä, voit kilpailuttaa myös jo olemassa olevat lainasi selvittääksesi, onko mahdollista saada edullisemmat ehdot ja korko.